Acasă Extern Conferinţei de Securitate din Munchen – Lavrov: Puterile europene pierd miliarde de dolari din cauza sancţiunilor

Conferinţei de Securitate din Munchen – Lavrov: Puterile europene pierd miliarde de dolari din cauza sancţiunilor

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat în cadrul Conferinţei de Securitate din Munchen că Uniunea Europeană nu reuşeşte să ofere prosperitate şi securitate pentru ţările membre deoarece îşi consumă energia în disputa cu Rusia, pentru a satisface Statele Unite, relatează Russia Today.

„Nu a fost construită o Europa unificată. Problemele de zi cu zi, de la eradicarea terorismului până la creşterea economică, nu au primit rezolvări adecvate”, a declarat Lavrov.

Ministrul rus de Externe a acuzat Uniunea Europeană că „urmează conducerea Statelor Unite” şi a pledat pentru „o reconstrucţie majoră” a Blocului comunitar şi a acţiunilor sale la nivel mondial.

„În timp ce europenii s-au lăsat atraşi în disputa inutilă cu Rusia, se pierd miliarde de dolari din cauza sancţiunilor şi lumea se află în continuă schimbare”, a adăugat Lavrov, făcând referire la sancţiunile impuse împotriva Moscovei, pentru anexarea Crimeei în 2014.

Lavrov consideră că Uniunea Europeană a pierdut monopolul pe agenda de integrare regională şi că balanţa puterii în regiune se schimbă, mai ales din cauza creşterii statelor din zona Pacifică.

De asemenea, ministrul rus de Externe a insistat că Rusia nu doreşte să submineze Uniunea Europeană.

5 (100%) 5 votes
Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Fostul preşedinte brazilian Lula da Silva, eliberat după 12 ani de arest pentru fapte de corupţie

Fostul preşedinte al Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva, a fost eliberat din închisoare …