Acasă Diverse Compania israeliană Black Cube a influențat alegerile din Ungaria

Compania israeliană Black Cube a influențat alegerile din Ungaria

Compania israeliană de informații private Black Cube a vizat organizațiile neguvernamentale înaintea alegerile din Ungaria, din luna aprilie, relatează Jerusalem Post (JP).

Black Cube a încercat să influențeze alegerile din Ungaria, în aprilie, prin înregistrarea angajaților ONG-urilor din Ungaria și a persoanelor legate de miliardarul maghiar-american George Soros, a informat sâmbătă Politico.

JP a relatat, în martie, că Balázs Dénes, șeful ONG-ului finanțat de Soros, Civil Liberties Union for Europe, a fost înregistrat la o întâlnire din Amsterdam în timp ce vorbea  deschis despre încercarea de a determina Ungaria să schimbe o lege existentă.

Se pare că, angajații Black Cube au folosit identități false și companii fictive pentru a se prezenta celor pe care îi vizau, așa cum a fost în cazul  cu Dénes. Ei au folosit nume arabe și europene, dar cel puțin doi au vorbit cu un accent ișraelian distinct, au susținut surse din partea organizațiilor neguvernamentale vizate.

În urma întâlnirilor cu oamenii vizați în Budapesta, Viena, Amsterdam, Londra și New York, site-urile companiilor fictive au fost eliminate de pe Internet alături de profilurile LinkedIn ale lucrătorilor Black Cube.

Numerele de telefon au fost, de asemenea, deconectate.

O femeie cu numele Anna Bauer a avut două astfel de întâlniri cu ”țintele” pe care le viza. Într-un caz, femeia implicată din partea Black Cube a pretins că lucrează pentru Tauro Capital; numele femeii și al companiei au fost folosite în trecut de Black Cube pentru alte operațiuni.

5 (100%) 3 votes
Mai multe Diverse
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Remodelarea ordinii globale

Încercarea Chinei de a domina piața globală, războaiele comerciale generate de GPL (gaz pe…