Acasă Cultură Centenarul Marii Uniri la Catedrala Patriarhală

Centenarul Marii Uniri la Catedrala Patriarhală

La Catedrala Patriarhală are loc, marți, o slujbă de Te Deum şi Trisaghion pentru membrii Sfatului Ţării, care au votat acum 100 de ani unirea Basarabiei cu România, şi pentru toţi susţinătorii acestui act istoric. 

Slujba este oficiată de episcopul vicar patriarhal Ieronim Sinaitul, împreună cu un sobor de diaconi.

Ceremonia va fi urmată de vernisajul expoziţiei de documente, fotografii şi cărţi referitoare la unirea Basarabiei cu România, găzduită de sala “Europa Christiana” din Palatul Patriarhiei.

O serie de evenimente dedicate împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918 – 27 martie 2018) vor fi organizate marţi de Patriarhia Română.

La cimitirul Mănăstirii Cernica, precum şi în alte cimitire din Bucureşti şi din ţară, unde sunt înmormântaţi făuritori ai unirii Basarabiei cu România, se va oficia, de la ora 13,00, slujba de parastas pentru pomenirea acestora.

Potrivit hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din 15 februarie 2018, cu prilejul aniversării unirii Basarabiei cu România sunt oficiate slujbe de Te Deum şi se vor trage clopotele în toate bisericile din cuprinsul Patriarhiei Române timp de un minut.

5 (100%) 1 vote
Mai multe Cultură
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Iohannis: Refuz categoric abordări de tip iliescian, că proprietatea este un moft

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că proprietatea trebuie garantată de stat ş…