Acasă Economie Brexit: Noi propuneri privind relaţiile comerciale cu UE

Brexit: Noi propuneri privind relaţiile comerciale cu UE

Consilierii primului-ministru britanic Theresa May au formulat noi propuneri privind păstrarea legăturilor comerciale cu Uniunea Europeană după Brexit, existând discuţii cu deputaţii din partidul său înaintea întâlnirii cu miniştrii, care va avea loc vineri, relatează Reuters.

Cu nouă luni înainte de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, încă nu este clar cum vor decurge relaţiile comerciale post-Brexit deoarece premierul britanic încearcă să prezinte un plan de lucru cu care Partidul Conservator din care face parte să fie de acord.

Theresa May conduce un guvern minoritar care depinde de un mic partid nord-irlandez care a pledat pentru rămânerea în Uniunea Vamală europeană, într-o zonă fără taxe vamale în care există un tarif comun de import pentru mărfurile care nu fac parte din UE.

Până acum consilierii premierului May au venit cu două propuneri, însă niciuna dintre acestea nu a avut sprijinul deplin al partidului său.

Negociatorii UE aşteaptă de ceva vreme propuneri din partea Londrei, postul BBC a anunţat că oficialii britanici au venit cu o a treia opţiune, ale cărei detalii nu vor fi disponibile imediat, iar biroul premierului a refuzat să discute pe marginea acesteia.

Premierul britanic se va întâlni vineri cu miniştrii care se opun la reşedinţa sa de vară pentru o ”zi de plecare” prin care să se pună de acord privind termenii documentului ”în alb”.

Bruxellesul a ridiculizat cele două măsuri prezentate până în prezent de Guvernul britanic.

O propunere constă în colectarea de către Marea Britanie a tarifelor din importurile provenite din afara Blocului comunitar, în cealaltă se referă la implementarea unui plan bazat pe tehnologie.

5 (100%) 2 votes
Mai multe Economie
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Diaspora Alegeri Prezidențiale: Peste 320.000 de români au votat până duminică dimineața

Secțiile de vot s-au deschis în cele mai multe țări unde se află comunități de români. Pri…