Acasă Economie Bitcoin scade abrupt

Bitcoin scade abrupt

Piaţa criptomonedelor înregistrează din nou scăderi, cotaţia Bitcoin consemnând o scădere de peste 50% în acest an. Moneda Etherum a scăzut cu peste 3,7%, iar Ripple a scăzut cu peste 4,7%.

Faţă de maximul din decembrie 2017, moneda virtuală s-a prăbuşit cu 70% .

Pe 27 iunie cotaţia Bitcoin a coborât până aproape de 6 de dolari, o scădere de aproape 2% într-o zi, ceea ce înseamnă o scădere de peste 50% în acest an.

Peste 80% din cele 1.586 de monede digitale de pe site-ul Finder.com, urmărite într-un sondaj săptămânal, au scăzut din valoare în ultimele şapte zile, sondajul constatând o scădere în medie cu 19%, relatează Bloomberg.

Volumul tranzacţiilor a scăzut, de asemenea, cu 6% faţă de săptămâna precedentă, arată datele Finder.com, iar Bit­coin, Tether, Ethereum, EOS şi Bit­coin Cash au fost primele cinci monede virtuale tranzacţionate. Volumul a fost la jumătate din cât a însemnat la sfârşitul lunii aprilie, când Finder.com a început ana­liza săptămânală a mone­delor virtuale.

Bitcoin a atins un nivel record de 19.511 dolari în decembrie 2017, maximul creşterii fiind de peste 1,4%, înregistrat în 2017.

Criptomonedele au avut un început de an agitat, cu prăbuşiri importante ale valorilor. În prezent, bătălia s-a mutat în zona acceptării acestora de către companiile financiare de top, dar şi în pivinţa modului în care vor fi reglementate şi, implicit, acceptate de participanţii la piaţa financiară.

5 (100%) 2 votes
Mai multe Economie
Comentariile sunt închise.

Recomandări

How Viktor Orban Puts Democratic Tools to Authoritarian Use

In his visit to the White House last month, Hungarian Prime Minister Viktor Orban, who pro…