Acasă Economie Bitcoin scade abrupt

Bitcoin scade abrupt

Piaţa criptomonedelor înregistrează din nou scăderi, cotaţia Bitcoin consemnând o scădere de peste 50% în acest an. Moneda Etherum a scăzut cu peste 3,7%, iar Ripple a scăzut cu peste 4,7%.

Faţă de maximul din decembrie 2017, moneda virtuală s-a prăbuşit cu 70% .

Pe 27 iunie cotaţia Bitcoin a coborât până aproape de 6 de dolari, o scădere de aproape 2% într-o zi, ceea ce înseamnă o scădere de peste 50% în acest an.

Peste 80% din cele 1.586 de monede digitale de pe site-ul Finder.com, urmărite într-un sondaj săptămânal, au scăzut din valoare în ultimele şapte zile, sondajul constatând o scădere în medie cu 19%, relatează Bloomberg.

Volumul tranzacţiilor a scăzut, de asemenea, cu 6% faţă de săptămâna precedentă, arată datele Finder.com, iar Bit­coin, Tether, Ethereum, EOS şi Bit­coin Cash au fost primele cinci monede virtuale tranzacţionate. Volumul a fost la jumătate din cât a însemnat la sfârşitul lunii aprilie, când Finder.com a început ana­liza săptămânală a mone­delor virtuale.

Bitcoin a atins un nivel record de 19.511 dolari în decembrie 2017, maximul creşterii fiind de peste 1,4%, înregistrat în 2017.

Criptomonedele au avut un început de an agitat, cu prăbuşiri importante ale valorilor. În prezent, bătălia s-a mutat în zona acceptării acestora de către companiile financiare de top, dar şi în pivinţa modului în care vor fi reglementate şi, implicit, acceptate de participanţii la piaţa financiară.

5 (100%) 2 votes
Mai multe Economie
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Europe’s Absence in the Middle East

The dangerous standoff between Iran and the United States has exposed Europe’s political a…