Acasă Intern Augustin Zegrean: Legea Bugetului rămâne în vigoare chiar dacă CCR va constata conflict constituţional

Augustin Zegrean: Legea Bugetului rămâne în vigoare chiar dacă CCR va constata conflict constituţional

Augustin Zerean, fost preşedinte al CCR, afirmă că preşedintele Iohannis a procedat corect când a promulgat Legea Bugetului, chiar dacă există o sesizare la CCR pe această temă.

Fostul președinte CCR spune că situaţia nu se încadrează în prevederile articolului 77 alin. (3) din Constituţie, întrucât preşedinţii celor două camere ale Parlamentului nu au făcut o sesizare pe fond, ci au sesizat CCR cu un posibil conflict juridic de natură constituţională.

“A făcut foarte bine că a promulgat-o. Nu este vorba despre un control constituţional. Sesizarea la Curte este pe conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament. Dacă se va constata că este conflict, pe viitor nu se va mai putea face o astfel de angajare, deşi nu cred, pentru că legea bugetului este şi ea o lege, iar Constituţie nu prevedere că sunt legi care pot fi adoptate prin angajarea răspunderii şi legi care nu pot fi adoptate. Când s-a dorit să se distingă, s-a spus, de exemplu, ce nu se poate adopta prin ordonanţă de urgenţă. Angajarea răspunderii este o procedură specială, care poate fi utilizată. Sigur, nu trebuie abuzat de ea”, a declarat Zegrean, pentru stiripesurse.ro.

Augustin Zegrean susține Legea Bugetului rămâne în vigoare chiar dacă ar judecătorii constituţionali ar constata că există un conflict juridic de natură constituţională.

“Da, pentru că scrie acolo la Constituţie că deciziile Curţii sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor. Dacă ar fi atacat legea pe conţinutul ei, puteam discuta. Dar fiind vorba despre conflict, este o altă procedură, o altă abordare a problemei”, a mai explicat Zegrean.

Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Ministrul Mediului a aflat despre poluarea din Bucureşti de pe Facebook

Costel Alexe, ministrul Mediului, a spus că a aflat despre valorile extrem de ridicate ale…