Acasă Economie Atac cibernetic la Deloitte

Atac cibernetic la Deloitte

Gigantul de audit financiar Deloitte a fost supusă unui atac cibernetic care a compromis datele confidențiale, inclusiv e-mailuri private ale unora dintre clienții săi, a confirmat compania.

Sistemul său a fost accesat prin intermediul unei platforme de e-mail și “foarte puțini” clienți au fost afectați, a declarat Deloitte. Compania nu a spus exact câte persoane au fost afectate sau cât de multe informații au fost compromise.

Atacul a fost descoperit în luna martie, dar s-ar fi putut întâmpla cu câteva luni mai devreme. Deloitte a confirmat, ieri, că a contactat clienții ale căror date au fost accesate.

Deloitte desfășoară activități de audit și consultanță financiară pentru clienți din întreaga lume. Pentru anul bugetar încheiat la 31 mai, acesta a raportat venituri de 38,8 miliarde de dolari.

Adresele de e-mail private reprezintă date valoroase pentru hackeri. Cei afectați de hacking se așteaptă ca adresa lor de e-mail să fie făcute publice. În general activitățile de hacking vizează atât datele confidențiale trimise pe e-mail cât și adresele defalcate, respectiv adresele secundare spre care sunt trimise mesajele. Ceea ce însemnă că phishingul poate deveni mult mai sofisticat.

Phishingul este o încercare a infractorilor de a obține informații valoroase folosind mesaje care pretind că sunt trimise prin e-mail de la o sursă oficială pentru a obține datele de conectare online la conturile bancare.

Acestea au șanse mari de reușită dacă sunt trimise la o adresă care primește periodic corespondență de la organizația reală.

Evaluare articol
Mai multe Economie
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Senatul SUA votează luni numirea lui Adrian Zuckerman ca ambasador SUA la București

Senatul american urmează să voteze luni, 18 noiembrie, numirea lui Adrian Zuckerman în fun…