Acasă Extern Astăzi, Statele Unite reimpun sancţiunile împotriva Iranului

Astăzi, Statele Unite reimpun sancţiunile împotriva Iranului

Statele Unite vor reimpune sancţiuni împotriva Iranului, care vor intra în vigoare astăzi, a anunţat Secretarul de Stat Mike Pompeo, pe fondul retragerii Washingtonului din acordul nuclear, relatează agenţia de știri Dpa.

“Statele Unite vor reimpune aceste sancţiuni. Este o parte importantă a eforturilor noastre de a combate activitatea maliţioasă”, a declarat Pompeo duminică.

“(Iranul) Trebuie să se comporte ca o ţară normală”, a adăugat Pompeo.

În urmă cu câteva zile, președintele Iranului Hassan Rouhani le-a spus diplomaţilor iranieni că SUA ar trebui să înţeleagă că un conflict cu Teheranul ar însemna “mama tuturor războaielor”.

Sancţiunile urmează decizia preşedintelui american Donald Trump de a retrage Statele Unite din Acordul nuclear cu Iranul.

Liderul de la Casa Albă a argumentat că a lansat de mult timp avertismente în legătură cu Acordul nuclear iranian, pe care l-a catalogat drept “defectuos”, “decăzut şi putred”, o “ruşine” pentru el, în calitatea de “cetăţean american”.

Președintele Trump susţine că Iranul încearcă să fabrice arme atomice, oferind asigurări că Statele Unite nu vor permite acest lucru.

5 (100%) 2 votes
Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Marş pe străzile Timişoarei în amintirea martirilor Revoluţiei din 1989

Aproximativ 300 de persoane au participat, duminică seara, la “Marşul Eroilor” pe străzile…