Acasă Extern Astăzi, Statele Unite reimpun sancţiunile împotriva Iranului

Astăzi, Statele Unite reimpun sancţiunile împotriva Iranului

Statele Unite vor reimpune sancţiuni împotriva Iranului, care vor intra în vigoare astăzi, a anunţat Secretarul de Stat Mike Pompeo, pe fondul retragerii Washingtonului din acordul nuclear, relatează agenţia de știri Dpa.

“Statele Unite vor reimpune aceste sancţiuni. Este o parte importantă a eforturilor noastre de a combate activitatea maliţioasă”, a declarat Pompeo duminică.

“(Iranul) Trebuie să se comporte ca o ţară normală”, a adăugat Pompeo.

În urmă cu câteva zile, președintele Iranului Hassan Rouhani le-a spus diplomaţilor iranieni că SUA ar trebui să înţeleagă că un conflict cu Teheranul ar însemna “mama tuturor războaielor”.

Sancţiunile urmează decizia preşedintelui american Donald Trump de a retrage Statele Unite din Acordul nuclear cu Iranul.

Liderul de la Casa Albă a argumentat că a lansat de mult timp avertismente în legătură cu Acordul nuclear iranian, pe care l-a catalogat drept “defectuos”, “decăzut şi putred”, o “ruşine” pentru el, în calitatea de “cetăţean american”.

Președintele Trump susţine că Iranul încearcă să fabrice arme atomice, oferind asigurări că Statele Unite nu vor permite acest lucru.

5 (100%) 2 votes
Mai multe Extern
Comentariile sunt închise.

Recomandări

Ministerul Turismului a prezentat NOUL videoclip de promovare a României

Ministerul Turismului a prezentat, duminică seara, pe Facebook şi la Antena 3, videoclipul…