Acasă Cultură Amsterdam: Insule artificiale pentru locuințe durabile și accesibile

Amsterdam: Insule artificiale pentru locuințe durabile și accesibile

Lipsa spațiului pentru construcția de locuințe a determinat Primăria din Amsterdam să găsească noi modalități pentru a extinde orașul. Astfel, în 1997, a apărut proiectul unui arhipelag cu 10 insulele care se ridică din apele lacului IJmeer, capabil să ofere 18.000 de case.

Una dintre aceste insule – Centrumeiland, sau “Insula Centrală” – a fost finalizată în în 2015, iar locuințele construite pe aceasta sunt pregătite pentru vânzare.

Acesta este primul exemplu ecologic la nivel global, întrucât noua comunitate va emana în atmosferă cele mai mici emisii de dioxid de carbon.

Arhipelagul construit artificial este în inima celei mai dens populate țări din Europa – Amsterdam, situat în regiunea metropolitană Randstad, care are 8,5 milioane de locuitori.

Centrumeiland este a șaptea insulă din noul arhipelag și ar trebui să fie cea mai ecologică. Cele 1.200 de case de pe noua insulă vor fi deosebit de rezistente împotriva apei. Fiecare clădire va fi protejată împotriva inundării.

În plus, sistemul de încălzire al insulei este alimentat prin conducte de gaze naturale, pompe și un sistem care oferă avantajul transferului de căldură. Fiecare locuință va fi echipată cu panouri solare și un rezervor de recoltare a apei de ploaie.

Insulele vor avea o mare varietate de grădini publice și spații semi-publice, care vor include grădini pe acoperiș și curțile verzi.

Casele din arhipelagul artificial ofetă modele pentru a crea locuințe  ecologice, menținând în același timp costurile scăzute.

Alte trei insule urmează să fie create în arhipelagul Ijburg, până la sfârșitul anului 2019.

5 (100%) 3 votes
Mai multe Cultură
Comentariile sunt închise.

Recomandări

„Păștenii”, obiceiul prin care ardelenii din satul Vinerea pregătesc Paştele

Bărbații cumpără ciubere noi pe care îşi scriu numele și aduc vinul, iar femeile îşi fac d…