Acasă Diverse A murit cunoscutul istoric Ion Bulei, editor senior la Cadran Politic

A murit cunoscutul istoric Ion Bulei, editor senior la Cadran Politic

Istoricul Ion Bulei a murit în această dimineață.

Ion Bulei a fost cercetător (1971-1990), profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti (din 1993), diplomat (ataşat cultural la Roma, 1990‑1993, director al Institutului Cultural Român de la Veneţia, 1997‑2003), director ISPRI al Academiei Române (2003‑2011), autor a 19 cărţi şi a peste 200 de studii şi articole.

Printre premiile primite se numără Premiul „Nicolae Iorga” al Academiei Române (1987), Premiul Uniunii Scriitorilor (1993; 2006), Premiul revistei „Magazin istoric” (1996).

A fost decorat cu „Steaua României”, în grad de cavaler (2001).

A fost Doctor Honoris Causa al Universităţii Ovidius din Constanţa (2009).

Cartea sa „Scurtă istorie a românilor” a apărut nu numai în numeroase ediții în românește, dar și în traduceri în franceză, engleză, germană, italiană și greacă.

Istoricul Ion Bulei s-a alăturat echipei de seniori ai radacției Cadran Politic de la primele ediții ale revistei. Domnia sa a fost și va rămâne o mare personalitate a istoriei românești.

Distribuie pe:

Absolvent al Facultății de Istorie-Filosofie, studii zi, din cadrul Universităţii Bucureşti, promoția 1980. Doctor în istorie, la Universitatea București, Facultatea de Istorie-Filosofie, cu Teza doctorală “Macedonia în contextul diplomatic european și al implicării românești la începutul secolului XX, coordonator Prof. univ. dr. Gheorghe Zbuchea. Citește mai mult

Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Eveniment istoric: După 420 de ani, capul și trupul domnitorului Mihai Viteazul sunt împreunate la Mănăstirea Plăviceni, Teleorman

Evenimentul istoric de împreunare a capului cu trupul domnitorului Mihai Viteazul  s-a des…